Start för innehåll

Släktforska på biblioteket

På biblioteket kan du söka dina rötter med hjälp av datorer, mikrokort och annat. Välkommen in så visar vi dig hur du ska göra.

Är du nyfiken på var du kommer ifrån, vad dina förfäder haft för sig? Då ska du släktforska!
Hos V8biblioteken kan du boka dator för att släktforska. Du kan också söka dina rötter på mikrofilm och på Hembygdsavdelningarna. Datorerna erbjuder databaser med mängder av information, mikrofilmerna ger dig möjlighet att titta i gamla kyrkböcker. På hembygdsavdelningarna kan du finna lokalt material, till exempel böcker om mindre byar, filmer om särskilda personer, platser eller händelser.
Välkommen till V8biblioteken i Dorotea, Lycksele, Malå, Åsele, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Norsjö!

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade

CS Library-RSS

Artiklar

1. Att vidga sina vyer

Världslitteratur

upplev liv och kultur i andra delar av världen med utomeuropeisk litteratur

2. I väntan på storälgen

Älg vid vatten

Att sitta på pass är aldrig långtråkigt

3. Helgdagsrock åt far

Garnnystan

och söndagskjol åt mor och två par strumpor åt lille, lillebror

4. Vår trängtan efter rörliga bilder

Filmer

Vi ser på film mer än någonsin. Enligt Svenska Filminstitutets årsrapport för 2016 räknade man under året in 17,8 miljoner biobesök i Sverige

5. Spela brädspel på sensommaren

När sommaren går mot sitt slut och kvällarna blir mörkare vill man ändå kunna hitta på saker. Istället för att sätta er framför tv:n kan ni ta fram ett spännande brädspel och umgås.