Öppnas i händelse av min död

Välskriven feelgood-roman.

Handlingen utspelar sig i Australien och en av huvudpersonerna är den medelålders Cecilia, som av en slump hittar ett brev undanstoppat bland annat bråte på vinden. Hon känner igen sin mans handstil och brevet är adresserat till henne med texten "Öppnas i händelse av min död".
Med en väldigt lockande titel och baksidestext på denna mp3 var mina förväntningar ganska höga när jag började lyssna. Även om jag från början tyckte det var lite rörigt med många namn att hålla reda på, så levde den helt klart upp till mina förväntningar.

I boken är det inte bara Cecilia vi får följa, utan även Tess och Rachel och det visar sig deras berättelser på olika sätt hänger ihop. Cecilia och Tess är ganska jämnåriga med mycket gemensamt, de lever ett småborgerligt och ganska skyddat liv som tycks lunka på i en jämn takt tills det oväntade plötsligt sker. Men Rachel, som tillhör en äldre generation, har redan varit med om både stora och tragiska vändningar i sitt liv.

När innehållet i brevet som Cecilias man lämnat avslöjas, påverkar det inte bara hennes relation till maken, utan också till många andra i bekantskapskretsen, bland andra Rachel...

Det som kommer upp är både sorg, hämnd och kärlek och Moriarty skriver på ett skickligt sätt som håller läsaren/lyssnaren fången och håller spänningen uppe ända till slutet.

Kort sagt en riktigt bra feelgood-lyssning med utmärkt uppläsning av Kerstin Andersson!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Berith Enkvist den 6 augusti 2015