36 timmar

I ett dystopiskt Stockholm

Under 36 intensiva timmar får vi följa Johanna Lindström, chef för Försvarsmaktens operativa verksamhet där Johanna är general, ja faktiskt topp tre inom rikets militära organisation. Hon är också bra på att fatta snabba beslut och leda och planera militära insatser.

Allt detta kommer väl till användning när hennes tonårsdotter råkar befinna sig i ett fredligt demonstrationståg vars deltagare brutalt mejas ner av säkerhetspolisen som i den snara framtiden som skildras i boken, fått allt större befogenheter. Johanna inser att här är något på gång när det militära högkvarteret invaderas av okända utländska proffssoldater. Det är inte något mindre än en stadskupp på gång, så Johanna tar kommandot och kallar in stora artilleriet i Stockholms stad.

En skildring av ett politiskt omvälvande i ett rätt nutida Sverige och innehåller massvis med militäraction. Att karaktärerna känns som någorlunda realistiska och levande är en del i det hela skildras ur militär synvinkel. 36 timmar rekommenderas om du vill läsa en fartfylld nära framtiden - thriller med en tuff kvinnlig huvudperson och en osedvanligt nattsvart skurk.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Marguerite Nensén Edström den 8 juli 2013