Alla tiders Sorsele

Ta del av Alla tiders kulturhistoria i Västerbottens län!

 

Är du intresserad av kulturhistoria? Då ska du hålla utkik efter anslag och program under rubriken Alla tiders Sorsele.

Alla tiders Sorsele är ett samarbete mellan föreningar, museer, arkiv och Sorsele kommun. Gemensamt arrangeras föredrag, berättarkvällar, utställningar, guidade turer, barnaktiviteter, för att nämna något!

I snart 15 år har Västerbottens museum haft ett nära samarbete med länets bibliotek, arkiv och föreningsliv. En styrgrupp i varje kommun träffas två–fyra gånger per år för att samla in kulturhistoria, planera aktiviteter och för att upprätthålla en levande dialog med befolkningen i hela länet. 

Samarbetet i Sorsele startade 2003. Under årens lopp har det varit många föredrag, berättarkvällar, barnaktiviteter och guidade turer runt om i kommunen. Genom studiecirklar, berättarkvällar och intervjutillfällen får museet hjälp att hitta mer material till samlingarna, som sedan skall förmedlas till länets invånare. En ständigt pågående process!

På biblioteket i Sorsele byggdes även en liten museihörna upp 2003. Den visar på olika sätt kommunens kulturhistoria. Där finns också en ”mediapelare”, där besökaren kan se filmer och bildspel med kulturhistoriska teman.

Till Alla tiders-samarbetet hör även en webbsida som heter WiGo. Den handlar om kulturhistoria och fungerar ungefär som Wikipedia; vem som helst kan både läsa och själv lägga in artiklar. Ta en titt på www.wigo.se