Allt jag önskar mig

En berättelse där en storvinst hämtas ut i smyg. Göms. Där livet bör få fortsätta som det alltid gjort, men där sveket lurar runt hörnet.

Livet blev inte riktigt vad Jocelyne hade önskat sig. Hon drömde hon att bli modeskapare i Paris när hon var ung och att hitta drömprinsen. Nu äger hon en sytillbehörsaffär i en liten stad vid namn Arras i Frankrike och är gift med en man som inte alltid behandlat henne väl.

Hon har två utflugna barn. På fritiden skriver hon en blogg. Hon fick missfall då hon var yngre och hennes man tog ut sin sorg och smärta genom alkohol och genom att förnedra henne. Då, och flera gånger efter det funderade hon på att lämna honom, men hon har ändå valt att vara kvar trots att hon lät sina drömmar flyga iväg den där gången för länge sedan då hon öppnade sitt hjärta åt honom.’

En dag vinner hon en enorm summa på lotto. Något som kommer att förändra hela hennes tillvaro. Allt jag önskar mig,  är en välskriven bok där rädslor, kärlek och svek blandas i den soppa som är livet. Jocelyne kan gestalta alla de som kämpar i livet och som bär med sig smärta i sina förhållanden med andra. Sår som kan vara svåra att läka men som alla har, mer eller mindre.

Grégoire Delacourt är en fransk författare och detta är hans andra roman. Rättigheterna till boken har sålts till 28 länder och kommer även att filmatiseras med premiär under 2013.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Marguerite Nensén Edström den 23 april 2013