Att låna om

Du kan låna om en bok 3 gånger, så länge ingen ställt sig i kö på titeln. Du måste låna om boken innan lånetiden har gått ut. Om lånetiden har gått ut kan du tyvärr inte låna om själv via Mina sidor. Då ber vi dig istället mejla eller ringa till biblioteket för att få hjälp med omlånet. För att låna om ett Fjärrlån måste du kontakta personalen på ditt bibliotek, detta kan du inte göra via Mina sidor.

Gör så här

1. Klicka på "Logga in" längst upp till höger. Logga in med ditt lånekortsnummer och pin-kod, ditt personnummer och pin-kod eller användarnamn och lösenord.

2. Klicka på Mina sidor. (Om du loggar in via en mobiltelefon behöver du klicka på den blå bollen med + tecknet för att sedan kunna välja Mina sidor.)

3. Klicka på knappen "Låna om" vid den titel du vill låna om, eller klicka på knappen "Låna om alla" som finns längst ner på sidan.

4. När du klickat "Låna om" och det står "Omlånad" och en grön bock så vet du att den boken är omlånad och klar.

5. Om det står "Går ej att låna om" eller "Några omlån misslyckades" har de böckerna inte blivit omlånade och då behöver du kontakta biblioteket för att få hjälp med omlånen.

6. Under varje titel kan du se vilket det aktuella återlämningsdatumet är och hur många omlån du har kvar.


På biblioteket kan personalen hjälpa dig att göra omlån. Du kan även ringa eller mejla till biblioteket för att få hjälp med omlån.