Babyrace - På smällen

Här är din livmoder och här har vi ett litet barn, sa barnmorskan och log. Ett dunkande ljud hördes. Barnmorskan rynkade pannan medan hon fortsatte att föra dopplern över magen, Det dröjde oroväckande länge innan hon sa något. Jag måste gå och hämta en kollega, sa hon och såg plötsligt stressad ut. Ligg kvar så kommer jag strax tillbaka.

 Det var inget drömscenario. Inte någonstans var det en situation hon fantiserat om. Att vara i vecka sju, bostadslös och ganska deppig. Usch. Livet hade kunnat vara snällare mot henne. man var det inte självförvållat? Hade hon inte helt frivilligt raggat upp den där snubben på nyårsfesten? Hon kunde knappast sitta här nu och skylla ifrån sig. Ingen hade tvingat henne till något. Hon hade valt själv, dessutom som en del i en barnslig tävling som hon och Sandra kommit på en kväll på fyllan. Babyrace, hade dom kallat tävlingen. Det var verkligen pinsamt.

Boken är en den andra delen i serien Babyrace och är skriven i samma humoristiska anda som den första. Emily och Sandra kämpar med sina frågor och farhågor men glider sakta ifrån varandra. Emily har våldsamma problem att bestämma sig för om hon ska behålla barnet eller inte och Sandra har fullt upp med sin karriär som börjat ta fart.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva-Lis Svanberg den 10 december 2015