Biblioteket på distans

Ta del av biblioteket även om du är hemma och har social distansering på grund av corona. Här kommer vi lägga ut tävlingar, länkar, boktips och andra tips som kan vara roligt att ta del av.

Hemleverans av böcker

Är 65+ eller tillhör en riskgrupp? I dessa coronatider erbjuder vi dig i Norsjö samhälle hemleverans av böcker. Servicen är tillfällig och gäller i mån av tid.

Hämta din bokkasse

För dig som inte vill vistas ute så mycket erbjuder vi att ringa eller maila önskemål på böcker du vill låna så plockar vi hop dem och lånar ut böckerna till dig. Därefter hämtar du din bokkasse på överenskommen tid ute i bibliotekets hall. Servicen gäller under ordinarie öppetider och i mån av tid. 

Barn & Unga

  • Boktips Barn

Alfabeta har i samarbete med Gruffalons skapare Axel Scheffler, och det engelska bokförlaget Nosy Crow tagit fram en digital bok för barn om coronaviruset.

Läs den här: 

Boktips Mellanåldern 9-12 år

Vuxna

  • Podcast från Norsjö biblitotek

Boktips Juni 2020

Boktips Maj 2020

Boktips September 2020

  • Kurt Hugosson - Budkavlen i Norsjö

Han är en medryckande berättare och älskad pensionerad lärare som med humor och stor konstnärlighet skriver böcker, fotograferar, och lyssnar till vanliga människors berättelser. Under arr. - Alla Tiders Norsjö - var Kurt på Norsjö Bibliotek den 14 nov 2012, och han berättade då speciellt från sin bok - Bästa Mamma - om händelser här i Norsjö förr-i-tiden.
Filmat av Solveig Abrahamsson.

Budkaveln i Norsjö del 1

Budkavlen i Norsjö del 2