Biblioteket på distans

Ta del av biblioteket även om du är hemma och har social distansering på grund av corona. Här kommer vi lägga ut tävlingar, länkar, boktips och andra tips som kan vara roligt att ta del av.

Hemleverans av böcker

Är 65+ eller tillhör en riskgrupp? I dessa coronatider erbjuder vi dig i Norsjö samhälle hemleverans av böcker. Servicen är tillfällig och gäller i mån av tid.

Hämta din bokkasse

För dig som inte vill vistas ute så mycket erbjuder vi att ringa eller maila önskemål på böcker du vill låna så plockar vi hop dem och lånar ut böckerna till dig. Därefter hämtar du din bokkasse på överenskommen tid ute i bibliotekets hall. Servicen gäller under ordinarie öppetider och i mån av tid. 

Barn & Unga

  • Boktips Barn

Alfabeta har i samarbete med Gruffalons skapare Axel Scheffler, och det engelska bokförlaget Nosy Crow tagit fram en digital bok för barn om coronaviruset.

Läs den här: 

Vuxna

  • Podcast från Norsjö biblitotek

Boktips Juni 2020

Boktips Maj 2020

Unga/ Vuxna

  • Novelltävling i den sociala distansieringens tid. 

Skriv en novell på temat Pandemi. Texten ska vara en skildring av det tillstånd vi lever i och hur den påverkar vardagen för oss som lever nu och vad som väntar runt hörnet.


Tävlingsvillkor

Tävlingen är öppen för unga vuxna och uppåt med anknytning till Västerbotten.
Max 10 000 tecken.
Max ett bidrag per deltagare och det ska vara skrivet på svenska.
Novellen får inte vara publicerad tidigare.

Bidraget skickas till novell@abfvasterbotten.se.

Mejlet till oss ska innehålla dina kontaktuppgifter samt ålder. Deadline är 15 augusti.
Första pris 10 000 kronor, andra pris 5 000 kronor och tredje pris 3 000 kronor. Det vinnande bidraget kommer att publiceras i Folkbladet.

Novelltävlingen arrangeras av ABF Västerbotten, Regionbibliotek Västerbotten och Folkbladet. I juryn ingår två författare från länet och representanter för ABF Västerbotten, Regionbibliotek Västerbotten och Folkbladet.