Barnkolonin

Mystiska ljud, ljus och kranier i vandrarhem

En familj har nyss flyttat till ett gammalt hus på landet. Föräldrarna lägger ner mycket tid på att renovera det stora huset, som har varit ett vandrarhem och som de också ska ha som det. Under tiden blir de äldre syskonen, Joel och Agnes, tvungna att ta hand om sina småsyskon.
Agnes är inte alls glad över att flytta ut på landet, där finns inget Internet och inga kompisar.

En av de första sakerna som Joel lägger märke till är ett låst glasskåp med uppstoppade djur. Där finns också en vit skelettskalle med vassa tänder, skallen av en katt.

I skogen hittar Joel ett till kranium. När han kommer hem tvättar han av djurskallen och lägger den att torka. Nu börjar det hända saker som inte Joel kan förklara och som ingen annan i familjen ser eller hör. Han träffar en man som säger att han ska laga en dörr som är trasig. Mannen säger också att han bor i huset, men var?

Joel börjar höra barngråt när han ligger vaken på nätterna och det är inte hans småsyskon som gråter. Joel ser också ljusfläckar där det inte finns något ljus.

En dag kommer en tjej på besök. Hon bor hos sin mormor i grannhuset över sommaren. Joel berättar för henne om den mystiske mannen som han träffat och Nina berättar i sin tur för sin mormor. Mormodern blir väldigt upprörd och orolig då hon får höra om mannen. Till slut berättar hon att det varit en barnkoloni där förut och att det hände något fruktansvärt på den tiden, då för länge sedan. Vad kan det ha varit?

En spännande bok som vann årets Bokjury i sin åldersklass.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 12 maj 2014