Betraktaren

Vem jagar din mördare om ingen vet att du blivit mördad?

Patricks pappa omkommer hastigt när Patrick är liten - "rycks ur sina skor", som Patrick upplever det. Av skolpsykologen får Patrick höra att pappan har gått igenom en dörr, där man inte kan komma tillbaka från andra hållet. Men var finns den dörren?

Som nästan vuxen lämnar Patrick föräldrahemmet för att studera anatomi på universitetet, men inte för att bli läkare utan för att ta reda på vad som händer efter döden. Kvar hemma lämnar han sin mamma, mamman han ringer till en gång i veckan för att han lovat det. Mamman som inte riktigt kan acceptera att hennes son har Aspbergers syndrom och inte beter sig så som hon förväntar sig.

På skolan bygger Patrick upp en vardag som fungerar för honom, till en början ganska inrutad men när nya människor kommer in i hans liv börjar han att allt mer töja på gränserna. För många av de nya bekantskaperna är han en festlig kille som har konstiga frågor om världen. Men kanske är det egentligen Patrick som är den som förstår mest?

Betraktaren är Belinda Bauers fjärde deckare och precis som i de tidigare utspelar den sig i anslutning till Shipcott och Exmoorheden. Uppläsare är Torsten Wahlund.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Irene Norberg den 24 juli 2014