Bibliotekstjuven

Kungliga biblioteket är väl den lugnaste av miljöer tror man. Ack så skenet kan bedra! Efter den här filmen har din syn på bibliotek förändrats för alltid!

Det här är ett nervkittlande drama, som förändrar din syn på bibliotek med besked. Filmens regissör heter Daniel Lind Lagerlöf och manusförfattare är Malin Lagerlöf.

Gustaf Skarsgård spelar huvudrollen - bibliotekarien - som arbetar på Kungliga biblioteket. Klasskillnaderna där är tydliga. Det är svårt att bli en i gänget utan pengar, som ger den rätta livsstilen. Han är en katt bland hermelinerna.

För att öka sina inkomster så faller han en dag för frestelsen att stjäla en dyrbar bok. Karusellen är snart igång. Resorna till köpare i Amsterdam blir fler och fler. En internutredning tillsätts och naturligtvis blir fallet oundvikligt och ödesmättat stort.

Med stigande förfäran och svettiga handflator följer jag dramat. Trots många komiska poänger har filmen alla ingredienser för ett riktigt klassiskt tragiskt ödesdrama. Det värsta av allt – manus bygger på en sann händelse på Kungliga biblioteket!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Birgitta Sandqvist-Andersson den 13 maj 2013