Den glömda trädgården

En spännande roman om en kvinnas sökande efter sin mormors och sina egna rötter.

Flera låntagare som läst Kate Mortons senaste bok  "En välbevarad hemlighet" sa att den var jättebra och ville läsa mer av henne. Jag blev då nyfiken på Kate Mortons böcker eftersom jag inte läst något av henne. Eftersom "En välbevarad hemlighet" var utlånad lånade jag "Den glömda trädgården" istället och jag blev inte besviken.

Den handlar om australiensiska Cassandra som ärver en stuga i England av sin mormor. För Cassandra är det ett mysterium varför mormodern hade en stuga i England och hon bestämmer sig för att resa dit. Detta blir upptakten till ett sökande efter mormoderns ursprung. Ett sökande som även Nell, som mormodern hette, gjorde 1975.  Det visar sig att Nell hittades på ett fartyg när hon var 4 år gammal. Fartyget hade gått från England till Australien. Nell togs om hand av en barnlös familj och hon fick inte veta att hon var ett hittebarn förrän hon var vuxen. 

Boken hoppar mellan början av 1900-talet, 1975 och nutid. Hela tiden kommer man närmare gåtans lösning och vad som hände när Nell sattes på fartyget...