Den nya lilla personen

Jobbigt att få ett syskon.

Elmer har ett eget rum, som han är mycket stolt över. Där kan han leka alldeles ostört. Ingen flyttar på hans saker. Han har en stor burk med godis och han behöver inte dela med sig för hans föräldrar gillar inte gelégodis.

En dag händer något som förändrar hans tillvaro då en ny, liten person dyker upp. Den nya får massor av uppmärksamhet och det tycker inte Elmer om. Den nya välter saker i Elmers rum och slickar på hans godisbitar. Så förfärligt! Elmer skulle vilja skicka tillbaka den lilla, men får veta att det inte går att göra så.

Så småningom blir den lilla litet större, men då blir det ännu värre. Tills den natt då Elmer har en hemsk mardröm och skriker rakt ut. Då kryper den lilla ner i hans säng och tröstar honom och efter den händelsen börjar Elmer känna att det inte är så dumt att ha en lillebror i alla fall. Albert, som lillebror heter, får till och med smaka av Elmers godis, fast inte de orangea, de som är Elmers favoriter.

På Norsjö bibliotek kan du också låna den här boken på originalspråket engelska. Den heter The NEW Small Person.

Författaren Lauren Child har skrivit de populära bilderböckerna om Charlie och Lola. De har också blivit en tecknad TV-serie för barn.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 6 augusti 2015