Den underbara sommaren är äntligen i full blom!

Så var den härliga sommaren här igen! I skrivande stund haltar värmen minst sagt, men jag hoppas verkligen att det är varmt och soligt när du läser detta!

Sommar, tänk om det alltid vore sommar! Ja, jag hör alla högljudda protester om att vintern har sin tjusning och framför allt vårvintern med sin härliga snöskoteråkning och vinterfiske, men jag struntar i det. För mig finns bara sommaren med sin värme, gröna och sköna natur, bad i sjö, älv och hav och bara ren njutning.

Tänk efter, inga tunga kläder och inga jobbiga skor. Du behöver inte leta efter de där vantarna som ständigt verkar flytta på sig och håret trycks inte ihop av en kliande mössa. Har du barn vet du vad det innebär med vinterkläder också!

På sommaren doftar världen gott av blommor och annan grönska. Blommor och blad är en fröjd för ögat, jag bli så glad av alla färger och lummiga träd. Att strosa på en sommaräng och plocka blommor till bordet på altanen, är bland det mysigaste jag vet.

Allt jobb som följer med sommaren då, kanske du säger. Det ska grävas i grönsakslanden, rensas ogräs i rabatterna, målas hus och, och, och … Jag säger, gör det du vill, lev i nuet, mindfulness, du vet. Vill du gräva i ett grönsaksland, gör det, vill du inte så strunta i det. Kanske stranden lockar mer? Åk dit, ta med dig matsäck och en god bok från biblioteket, ligg på filten i solen eller under parasollet och läs, knapra på en kaka, slörpa på kaffet och ha det riktigt gott.

Sommaren är kort! Såg på Internet någonstans, ett skämt, om att den bästa dagen på året är sommaren och vissa år kan det kännas som att det stämmer. Jag tänker ändå njuta av den sommar vi får och så här i början hoppas att jag kommer att svettas riktigt ordentligt och att solen skiner, även om det så bara blir för en dag. Jag önskar också dig en riktigt glad, varm och skön sommar!

Carina Nilsson

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carina Nilsson den 20 juli 2015