E-tidningar från hela världen

Låna tidningar och tidskrifter till din smartphone, platta eller dator.

PressReader

Med tidningstjänsten PressReader har du tillgång till ett stort antal dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Det är aktuella tidningar och tidskrifter med samma innehåll som papperstidningen.

PressReader på biblioteket

På bibliotekets datorer har du direkt åtkomst till Pressreader via vår webbplats.

Du kan även komma åt PressReader på din smarttelefon eller surfplatta genom att ladda ner appen PressReader till din telefon eller surfplatta. Den finns tillgänglig i App Store och i Google Play. 

Anslut till wi-fi på ditt bibliotek. När du ser den lilla kaffekoppen på skärmen betyder det att appen känner av bibliotekets "hotspot" och du kan börja ladda ner tidningar och tidskrifter. Du behöver bara påbörja nedladdningen på biblioteket, sedan kan du använda PressReader hemifrån i 72 timmar och läsa så mycket som du vill. För att starta en ny 72-timmarsperiod, besök ditt bibliotek igen.

PressReader hemifrån

Om du har ett lånekort hos oss så har du obegränsad tillgång till PressReader även hemifrån. Genom att först logga in på ditt bibliotekskonto, så får du tillgång till hela PressReader genom länken nedan.

Pressreader för V8s låntagare.

Om du inte har ett lånekort hos nåt av V8-biblioteken kan du ändå läsa tidningar och tidskrifter i PressReader hemma. Du måste dock först besöka biblioteket och koppla upp mot dess hotspot enligt instruktion ovan. Då har du 72 timmars tillgång till de tidningar och tidskrifter du laddat ned under besöket på biblioteket.

Mediearkivet

Se framåt, sök bakåt


Mediearkivet är Nordens största digitala nyhetsarkiv som samlar nyheter från tryckta och digitala redaktionella medier samt radio och tv – hela vägen tillbaka till 1980-talet. Utöver redaktionella artiklar hittar du relevant innehåll från utvalda webbplatser, som exempelvis myndigheter och kommuner.

Mediearkivet täcker källor från hela Norden och innehåller även artiklar från cirka hundra tusen internationella medier. Databasen innehåller i dag ungefär hundra miljoner (!) sökbara artiklar och används som researchdatabas av journalister, researchers, författare, högskolestudenter, grundskoleelever, och många fler.

Mediearkivet på biblioteket

Mediebiblioteket är bara tillgängligt på ditt bibliotek, men hittar du någon artikel som du vill ha utskriven har databasen en inbyggd utskritsfunktion för att skriva ut en hel tidningssida eller artikel i ren text.

Vad är PressReader?

  • 7000 digitala tidningar och tidskrifter
  • Tidningar från mer än 120 länder
  • Mer än 60 olika språk

Lämna ett förslag!

Om du vill läsa en tidning eller tidskrift som inte finns i PressReaders utbud, lämna ditt förslag till biblioteket så lämnar vi det i vår tur till PressReader.

Vad är Mediearkivet?

  • Databasen innehåller i dag ungefär hundra miljoner sökbara artiklar.
  • Täcker även medietyperna webb, print, tv och radio.
  • Neutrala resultat fritt från algoritmer och möjlighet till flera perspektiv inom ett ämne.
  • Enbart källor med ansvarig utgivare som kan stå till svars för det publicerade innehållet.
  • Mediearkivet uppdateras kontinuerligt med aktuella, relevanta källor.