Skolbiblioteket

En sida för dig som är elev eller lärare och vill ha lite tips, tankar och ideér

Här hos oss finns möjlighet att plugga tillsammans i en lugn miljö med laddningsmöjligheter, wifi och en hel massa böcker och databaser online som ni kan ha nytta av i era studier. 


Bilderna visar vyer med bokhyllor och möbler på barn mellan och ungavdelningarna. Det finns totalt fyra datorer att söka böcker från. Under skoltid vill vi inte att datorerna används för t ex spel eller youtube.
Tänk på att andra kan vistas i biblioteket och att de kan behöva lugn och ro, nästa gång kanske det är du som behöver det. 
Ät och drick inte vid böcker eller datorer. 

Det finns möjlighet att låna hörlurar och behöver du hjälp med hur man söker i vår katalog är det bara fråga någon som jobbar i biblioteket. Inne på ung har vi en ljuddämpande fotölj som man kan sitta i för extra lugn och ro, eller varför inte lyssna på en ljubok? Det finns AUX-kabel att låna om du vill ansluta din mobiltelefon till fotöljen. Har du ingen mobil kan du få låna bibliotekets och t ex streama en e-ljudbok via bibliotekets hemsida.

Informationssökning

Källkritik

Länktips

Om du känner dig lite vilse och trött på pluggandet så kolla in URs blogg där de ger tips och hjälp med studieteknik med mera för att du ska orka plugga!

Orka pluggas blogg!

________________________________________________________

Boktips från skolbibliotekarien: 

Bilderbok: Barnen i kramdalen med Andreas och Emelie Sjölander- 
Underbar bok om integritet, tafsare och nättroll på en lagom nivå för den här åldern. Ingen behöver bli rädd men den kan uppmuntra till ivande samtal. 

Barn: Ada löser en tand av Malin Clausson och Cissi Welin. De flesta vet hur spännande det kan vara att tappa sin första tand. Funderingarna är många, hur ont ska det göra, kommer det att blöda mycket och så vidare. Adas tand har börjat bli lös. Hon tycker att det är läskigt och så kan hon inte äta gröna äpplen längre, för då gör det ont. Ada tänker på den där lösa tanden hela tiden. Hur ska hon göra för att tappa den utan att det gör ont? Och helst utan att hon märker det alls...

Mellan: Ett annat jag av Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen. En trettonårig flicka dör i en explosion i Stockholm. Av en ren slump klarar sig hennes tre kompisar som befinner sig tillsammans med henne, men det ska visa sig att  faran långt ifrån över. Det alla först tror är ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan där faran är  långt ifrån över för en av dem. En enormt spännande bok som känns svår att släppa både när man läser och när man läst den klart. 

Ung: Vit som snö av Marie Duedahl - 
Lulu är ny i klassen och är ensamvarg men Snö, en tjej i klassen bestämmer sig för att bli Lulus vän.Snö stöttar Lulu som behöver bli starkare men samtigt bär Snö på en hemsk hemlighet.