En vacker dag lämnar jag honom

"Jag väntade på och längtade efter att han skulle lämna mig. För om han själv gick sin väg skulle jag slippa slå mig lös från honom, från oss och från vårt gemensamma liv. Eller tänk om han rentav skulle dö, en helt förbjuden tanke."

Maria är gift och har barn när hon möter en ny man och drabbas av den stora kärleken. Han uppvaktar henne så fort han har möjlighet och efter flera år lämnar Maria sin make för den nya kärleken. En himlastormande passion tar sin början men det dröjer inte länge förrän han slår det första slaget. Under många år accepterar Maria misshandeln men så kommer äntligen den vackra dagen då hon lämnar det destruktiva förhållandet.

Det här är en berättelse om en kraftfull, livsfarlig passion där kasten mellan kärlek, åtrå och hopp och djup förtvivlan gjorde att Maria tappade greppet om sig själv. Men även om sina barn. Den man som från första stund gick rakt in i Marias sinne, krävde full uppmärksamhet och aldrig lämnade henne i fred blev en del av hennes liv. Under en alltför lång tid. Det onormala blev normalt.

Till slut insåg hon att hon höll på att bli som han. Då  fanns bara en väg ut och det var bort. Bort från honom. En dag kom polisen och hämtade honom efter Marias första, och enda, anmälan. Det var då det riktiga livet började. Men det var också då vännerna vände henne ryggen. Hon ljuger! En sådan trevlig karl kan inte ha gjort det hon säger.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva-Lis Svanberg den 9 januari 2015