Erbjudande till förskolan

Dokumentkamera och videokanon

Förskolor kan låna en Ladibug dokumentkamera + en videokanon på biblioteket för att visa bokens bilder på väggen. För att kunna använda dokumentkameran behöver du en dator som har programmet Ladibug.

Rim & Ramsor

Vi sjunger, rimmar och ramsar och läser enkla småbarnsböcker tillsammans. Antingen ute på förskolan eller på biblioteket. För barn i förskolan 1-2 år.

Sagolådor

Låna en sagolåda på biblioteket! I lådan finns dockor, djur och annat som behövs för att gestalta sagan. Bockarna Bruse, prinsessan på ärten med flera. Sagolådor kan lånas av dig som har lärarlånekort eller med förskolans lånekort.

Sagostund med skapande aktivitet

Först läser vi boken tillsammans, sedan blir det en skapande aktivitet utifrån boken. Antingen ute på förskolan eller på biblioteket. För barn i förskolan 3-5 år.

Föräldramöte

Skolbibliotekarien deltar gärna på föräldramötet och berättar om lånekort och vad barnen kan göra på biblioteket i förskolan och på fritiden.

Utställningar

Kontakta gärna biblioteket när barnen gjort egna alster som de vill ställa ut. Besök också biblioteket för att titta på våra utställningar.

Visning av biblioteket

Boka en visning för era 5-åringar. Vi går igenom hur de hittar, lånar och lämnar igen böcker i utlåningsautomaten. Skolbiblioteket är öppet kl 9.00-15.15. Det är under dessa tider som möjlighet finns att boka in tider.

Boklådor

Vi plockar gärna ihop samlingar av böcker i olika teman eller till fri läsning.

Sagostunder

Vi tar gärna emot grupper som vill besöka oss för en sagostund eller att vi besöker förskolan.