Fulast i världen

Ung kärlek med komplikationer

Simon och Siw träffas en dag och en natt på en campingplats under sommarlovet. Bådas hjärtan dunkar extra hårt och när de skiljs nästa dag har Simon fått Siws telefonnummer. Men något händer och de tappar kontakten med varandra, Simon ringer inte.

Snart börjar skolan igen och Siw längtar efter att få berätta om Simon för kompisen Evelina. Evelina som är drottningen i klassen, hon som bestämmer vad som är inne, vem som är cool och vem som inte är det.

Siw vill berätta för Evelina, men hon hinner inte. Simon har flyttat till Siws skola och när han kliver in i deras klassrum utbrister Evelina:

  - Vem är det där? Fan, vad ful han är.

Efter den här händelsen är Simon luft. Siw vågar inte avslöja att hon har träffat honom förut. Hon böjer sig för det som drottning Evelina har bestämt - att Simon är ful.

Simon simmar mycket, tränar. När han simmar glömmer han allt det där med Siw. Han vill så klart få kontakt med henne igen och gör sina försök, är nära att ge upp, men stöttas av sin kompis David.

En dag då Simon är på väg ut ur simhallen ser han någon som sitter i caféet. Han känner igen ryggen. Det är Siw som har kommit in för att värma sig medan hon väntar på att Evelina och hennes hov ska komma och hämta henne vid busshållplatsen. De ska på fest och är försenade.

Siw börjar prata med Simon, säger att hon inte har kunnat sluta tänka på honom. Han tror henne inte och väntar bara att hennes kompisar ska hoppa fram. Men efter en stund följer han henne mot busshållplatsen och hon tar hans hand. DÅ dyker Evelina och Co upp. Siw släpper hastigt hans hand och skyndar mot dem och hoppas att de inte har sett något. Simon blir förtvivlad och skyndar hem.

Så här fortsätter det - Simon och Siw vill båda, men hindras av Evelina. Siw skäms så mycket för det som hon gör mot honom. Hennes känslor åker berg-och–dal-bana. Jag tycker att författaren är så otroligt bra på att beskriva känslor.

Nu undrar ni kanske om Evelina ska lyckas hålla Siw och Simon isär eller om Siw har modet att visa vad hon innerst inne vill. Jag är ledsen, men det tänker jag inte avslöja. Läs boken!

 

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 23 januari 2014