Hög press

Om fotboll och fotbollstränare

Tom är 14 år och bor med sin mamma i Stockholm. Pappa är italienare. Vi får inte veta så mycket om honom.
 
Toms största intresse är fotboll. Han spelar fotboll både som TV-spel och på riktigt. Han spelar med Enskede IK. De senaste matcherna har han dock varit tvungen att sitta mest på bänken.

Han säger ofta vad han tycker och han kommer inte riktigt överens med lagets tränare. Han tycker att tränaren Calle är dålig på att förklara och han tycker att han favoriserar vissa spelare. Tom säger bl. a. att laget spelar köttmursfotboll därför att tränaren är så dålig på att coacha laget. Till slut går det så långt att tränaren inte vill se honom i laget mer.

Tom är besviken på att hans bästa kompis Patrik inte stöttar honom. Och Tom heter egentligen Toma, men det namnet har han inte velat använda förut, men fr.o.m. nu gör han det.

Han får också börja prata en hel del italienska då det flyttar in en italiensk familj i grannskapet. Det visar sig att pappan i familjen har varit professionell tränare i Italien och dottern är en duktig fotbollsspelare. Toma  gillar Giulietta, som hon heter. Giulietta börjar spela i ett tjejlag i Älvsjö och när laget står utan tränare får hennes pappa rycka in och Toma blir hans assistent. Det blir riktigt spännande då tjejlaget ska möta Tomas gamla killag.

Det har kommit en fortsättning som heter Dödens grupp.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 10 maj 2016