Hjälp till att ge bokkärlek på Norsjö bibliotek under kärleksveckan

Bibliotekets tema 2022 är "Klimat och hållbarhet" och därför vill vi uppmana er att göra något hållbart för varandra inför kärleksveckan som pågår mellan den 12/2 - 6/3

Ett rött hjärta ligger på en uppslagen bok

Istället för att sätta sprätt på pengar, köpa smycken eller dyr choklad kan du visa din kärlek och samtidigt värna om miljön genom att till exempel ge bort en tummad och sliten favoritbok, ett kort med en egenskriven kärleksdikt eller varför inte posta ett fint brev till någon du tycker om och vill uppmärksamma lite extra?

Skriv ett eget boktips om din favoritbok

Vi hjälper gärna till med att sprida er hållbara kärlek, och ber er därför skriva ett kort boktips om er egen älskade favoritbok. Vi publicerar boktipsen på hemsidan och i sociala medier allt eftersom de kommer in till oss.

Mejla in ditt boktips med en kort sammanfattning och skriv gärna några ord om vad det var som gjorde att du blev särskilt fångad av berättelsen.

Mejl: biblioteket@norsjo.se

Alla bidrag är med i en utlottning av bokgåvor och vi tar emot boktips från alla åldrar!

Vad är kärleksveckan?

Kärleksveckan har blivit Norsjö kommuns februaritradition. Under cirka en vecka engagerar sig kommunens byar lite extra kring ämnet Kärlek. En värmande vecka trots kylan!

Vad är Alla hjärtans dag?

Valentindagen, även kallad Alla hjärtans dag, firas den 14 februari. I Sverige är det en relativt ny tradition som bara firats de senaste årtiondena. Första gången ett varuhus skyltade med Alla hjärtans dag var 1956 men firandet tog fart på allvar när högtiden hamnade i  i almanackan på 90-talet. (Källa: Wikipedia)