I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början

Kristian Gidlund är journalist och trummis i bandet Sugarplum Fairy från Borlänge.

Som 27-åring för 2 år sedan fick han besked om att han hade magsäckscancer. Då startade han en blogg som han kallade ”I kroppen min”, där han beskriver sin kamp mot sjukdomen, och som fick tusentals läsare . Efter många tuffa genomgångna behandlingar när man tror att sjukdomen besegrats lägger han ner bloggen men återupptar den när det visar sig att cancern är obotlig.

Boken består av bloggen och nyskrivna kommentarer.  Han ser boken som ett avskedsbrev till släkt och vänner.  Den innebär att han kommer att ha lämnat något efter sig till framförallt föräldrar, syskon, vänner och inte minst syskonbarnet Mårten. Han har också förberett allt inför sin död och begravning men hoppas på en jul till, hoppas få se sin bok klar, hoppas få uppleva en sommar till…


Bloggen har varit ett stort stöd för många och både den, såväl som boken, är en hyllning till livet, kärleken, familjen, vännerna och hembygden.
Ett citat från en TV-intervju med Kristian Gidlund: ”-Jag är ingen speciell människa egentligen. Jag är uppvuxen i Kvarnsveden i Borlänge och tycker om hockey, hästar och Tove Jansson. Det är inget som är märkvärdigt med mig förutom att jag är döende i cancer.” –Jo, det är något som är märkvärdigt med dig. Du har skrivit en fantastisk bok som kommer att leva länge och läsas om och om igen.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gunilla Fritz den 6 maj 2013