Igelkottens elegans

En kvinnlig portvakt med intresse för filosofi, konst och litteratur hittar sin vän i självmords-benägne tolvåringen Paloma. Deras liv skildras men humor.

Den barnlösa änkan Renée har i många år skött sina portvaktssysslor på Rue de Grenelle nummer sju i ett lyxigt före detta privatpalats med åtta ytterst utsökta paradvåningar.
I omgivningens ögon har Renée alltid varit portvaktsklichén. Men som skenet bedrar! Bakom fasaden gömmer sig en mycket skärpt och självlärd med gedigen allmänbildning. Vad Renée inte vet är att hon har en själsfrände i huset, nämligen den tolvåriga Paloma, en brådmogen och intellektuellt superbegåvad överklassflicka med starkt intresse för japansk kultur, som i likhet med Renée för dagbok.
I dagboksform berättar den trevliga, varmhjärtade Renée med bitvis underfundig humor om sin tillvaro i vardagen och den varma vänskapen med städerskan Manuela, hon fäller knivskarpa kommentarer om de rika familjerna i fastigheten, tar pulsen på dagens franska samhälle, i synnerhet på kultureliten, och ägnar sig med jämna mellanrum åt filosofiska utläggningar och tankar om konstens underverk.
Charmig bok med underhållningsvärde

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Marguerite Nensén Edström den 15 juli 2013