Information med anledning av coronaviruset

V8-biblioteken tar bort förseningsavgifter på alla medier tills vidare. Du som inte kan ta dig till biblioteket kan använda många av våra tjänster och medier digitalt.

Covid-19

V8-biblioteken känner stort ansvar för samhället och vi bryr oss om våra användare. Vi följer därför kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring coronaviruset. Biblioteken håller öppet som vanligt tills vidare, vissa programpunkter och aktiviteter kan dock ställas in.

Förseningsavgiften tas bort

Vi uppmanar alla besökare att vara noga med sin handhygien. Känner du dig krasslig, vänta med att besöka biblioteket. För att minska risken för smittspridning tar vi tillfälligt bort förseningsavgiften på alla medier. Detta gäller lån gjorda från 17 mars och framåt.

Förseningsavgifter som uppkommit tidigare ligger kvar i systemet, de försvinner alltså först när de har blivit betalda.

Använd biblioteket hemifrån

Med ditt bibliotekskort kan du också använda många tjänster hemifrån: du kan bland annat låna e-ljudböcker och e-böcker i Biblio-appen, se strömmande film via Cineasterna samt läsa tidningar och tidskrifter i Pressreader. Alla tjänster hittar du på vår hemsida under menyn E-biblioteket.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

För information från myndigheter om coronaviruset, se:

För samlad lokal kommunal information, besök respektive kommuns hemsida.

Flera språk

För information om coronaviruset på flera språk än svenska, se:

den 17 mars 2020