Information med anledning av coronaviruset

Till och med 8 december gäller skärpta allmänna råd i Västerbotten. Vi måste alla ta råden på allvar för att hjälpas åt att begränsa smittspridningen.

Covid-19

V8-biblioteken följer kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring coronaviruset. I samband med de skärpta allmänna råd som infördes 10 november 2020 gäller nya riktlinjer för respektive bibliotek:

Hemleverans och take away

Flera bibliotek erbjuder hemleverans av böcker och andra medier till riskgrupper. Flera erbjuder också upphämtning av medier utanför biblioteket. Hör av dig till ditt bibliotek för att nyttja denna service.

Förseningsavgiften tas bort

Besök endast biblioteket om du är frisk och var noga med din handhygien. För att minska risken för smittspridning tar vi tillfälligt bort förseningsavgiften på alla medier. Detta gäller lån gjorda från 17 mars 2020 och framåt.

Använd biblioteket hemifrån

Med ditt bibliotekskort kan du  använda många tjänster hemifrån: du kan bland annat låna e-ljudböcker och e-böcker i Biblio-appen, se strömmande film via Cineasterna samt läsa tidningar och tidskrifter i Pressreader. Alla tjänster hittar du på vår hemsida.

För att möta ökad efterfrågan på e-medier höjer vi gränsen för antalet lån du kan ha samtidigt från 5 till 10.

Med anledning av corona har Pressreader förlängt tillgänglighet hemifrån till 60 dagar.

Information om coronaviruset

För information från myndigheter om coronaviruset, se:

För samlad lokal kommunal information, besök respektive kommuns hemsida.

den 17 mars 2020