Information med anledning av coronaviruset

V8-biblioteken följer kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring coronaviruset. Vi hjälps åt att begränsa smittspridningen!

Här hittar du aktuella riktlinjer för respektive bibliotek:

Hemleverans och take away

Flera bibliotek erbjuder hemleverans av böcker och andra medier till riskgrupper. Flera erbjuder också upphämtning av medier utanför biblioteket. Hör av dig till ditt bibliotek för att nyttja denna service.

Förseningsavgiften tas bort

Besök endast biblioteket om du är frisk och var noga med din handhygien. För att minska risken för smittspridning tar vi tillfälligt bort förseningsavgiften på alla medier. Detta gäller lån gjorda från 17 mars 2020 och framåt.

Använd biblioteket hemifrån

Med ditt bibliotekskort kan du  använda många tjänster hemifrån: du kan bland annat låna e-ljudböcker och e-böcker i Biblio-appen, se strömmande film via Cineasterna samt läsa tidningar och tidskrifter i Pressreader. Alla tjänster hittar du på vår hemsida.

För att möta ökad efterfrågan på e-medier har vi höjt gränsen på antal lån du kan ha åt gången. Du får ha totalt 8 e-medialån åt gången.

Information om coronaviruset

För information från myndigheter om coronaviruset, se:

För samlad lokal kommunal information, besök respektive kommuns hemsida.

den 17 mars 2020