Inte vatten värd

Mystiskt försvinnande, maktkamp och mobbning

Ediths och Siggas klass reser till Gotland på klassresa. Edith blir så glad då hon får dela rum med sin kompis Lucinda. De har känt varandra länge, men nu har Lucinda också börjat vara tillsammans med två andra tjejer.

I rummet avslöjar Edith att Sigga bodde hos hennes familj på sommaren då Lucinda var i USA. Siggas mamma blev psykiskt sjuk då hennes lillebror föddes därför placerade Soc henne hos Ediths familj. I skolan låtsas inte Edith känna henne. Hon gör allt för att vara Lucinda till lags. Lucinda är ofta taskig mot både Edith och Sigga, men Edith visar inte att hon blir ledsen.  Vem skulle hon annars vara med och dessutom är hon förälskad i Lucindas bror.

När Edith vaknar första morgonen på Gotland är inte Lucinda kvar i rummet och hon börjar leta efter henne. Hon hittar henne ute på gården och hon förstår att Lucinda har berättat det som skulle vara en hemlighet och dessutom har hon ljugit. Sigga försökte inte strypa sin lillebror.

När de två tjejerna går en tipsrunda tillsammans ser de Sigga försvinna ensam längs en stig och efter det är hon försvunnen.  Hon har inte kommit tillbaka då de ska åka hem, men Lucinda ljuger för läraren och säger att Siggas mamma blev sjuk så hon var tvungen att hastigt åka hem.

Sigga kommer inte till skolan nästa dag och Edith blir väldigt orolig. Vad har hänt? Har hon blivit mördad? Lucinda verkar inte bry sig. Edith har hemska mardrömmar om hur Sigga mördas. Kommer det att visa sig att hennes mardrömmar är sanndrömmar?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 17 juni 2013