Istvillingar

En bok om en familj i sorg. Ett par föräldrar som mitt i sorgen får tampas med äktenskapliga problem och funderingar kring vad som egentligen hände den där dagen då en av deras tvillingflickor föll mot sin död. En kvarlämnad syster som tvekar om vem hon är, den hennes föräldrar säger att hon är - Kierstie - eller Lydia, systern som de säger dog när hon föll.

”Istvillingar”  av  S.K Tremayne


Enäggstvillingarna Kirstie och Lydia är oerhört lika varandra till utseendet och bara några få skillnader i beteendet kan urskiljas. När flickorna är sex år, inträffar det som inte får hända, Lydia faller från balkongen och familjen kastas in i den svartaste sorg. Året som följer blir mycket svårt och då Kirstie bestämt hävdar att det är hon som är Lydia, börjar Sarah och Angus tvivla på vem av döttrarna det var som föll mot sin död.
I ett försök att hitta ut ur sorgen och få den splittrade familjen att hitta tillbaka till varandra, säljer Sarah och Angus sitt hus och flyttar till ett hus i ett litet fiskesamhälle i Hebriderna. Huset är gammalt och har varken el eller vatten. De börjar renovera och trots att huset slukar deras besparingar känner Sarah att hon äntligen börjar finna fotfästet igen.
Under ytan finns ändå hela tiden tankarna på vad som egentligen hände den dagen Lydia dog och Angus och Sarah tvingas, mitt i sorgen efter dotterns död, hantera svek och lögner i äktenskapet.
Boken är mycket välskriven, lättlyssnad och lättläst. Den har en spännande intrig där lyssnaren – eller läsaren - får följa de olika personerna på nära håll genom deras egna tankar. Miljöbeskrivningarna gör att det känns som att man är där, ett bra exempel är det oväder som drabbar ön de bor på och som bland annat innebär att huset blir skadat.
Det handlar om en familj i sorg som försöker lappa ihop livet, men berättelsen är djupare än så. Kristina Jägfeldt på LitteraturMagazinet beskriver det så här: ”Intrigen tar över och det är så obehagligt att till och med jag blir rädd. Berättelsen blir tillslut en hybrid av psykologisk thriller, spökhistoria och skräck. I vanliga fall är jag inte särskilt förtjust i deckare och thrillers med övernaturliga inslag, men i "Istvillingar" känns det helt naturligt.”
Författaren S.K Tremayne är en av Londonjournalisten Sean Thomas pseudonymer, han skriver också böcker under namnet Tom Knox. Sean Thomas föddes 1963 i Devon, Storbrittanien och har bland annat skrivit i flera stora engelska tidningar, till exempel The Daily Mail, The Guardian och The Times. Hans bok ”Istvillingar” har nyligen getts ut i åtta länder, i Sverige kom den ut i maj.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Carina Nilsson den 3 januari 2016