Julla Májja - den samiska kulturbussen

Denna nysatsning inom Västerbottens inland är att ses som ett rullande kulturhus som kommer till besökarna och inte tvärtom. Det personliga mötet, böcker och ett varierat utbud av föreställningar och aktiviteter levereras direkt till dig!

alt=""
Under 2020-2021 har Storumans kommun varit projektansvarig för den Samiska kulturbussen, Julla Májja som är ett gemensamt biblioteksprojekt i V8-kommunerna. Kulturrådet har nu beviljat medel till en förlängning under 2022. Från och med 1 januari 2022 tar Sorsele kommun över stafettpinnen.

Under v.48 kör Julla Májja sin sista tur i Storumans regi och då finns chansen att komma och hälsa på i bussen.

Måndag den 29 november 13.00-16.00 är bussen parkerad vid entrén till kommunhuset och då är du välkommen på besök.

Tisdag den 30 november besöker Julla Májja några förskolor.

Onsdag den 1 december 10.00-15.00 kommer Julla Májja att finnas utanför biblioteket i Storuman och då är du också välkommen att besöka bussen!

alt=""

Vi som jobbar i projektet:

Eva Conradzon

Ubmeje-Umeå. Projektledare, busschaufför. Då jag är född och uppvuxen i Malå så delar jag önskan att sprida kultur i inlandet med mina kollegor. Kommer senast från producentjobb för Ubmejen Biejvieh-Samiska veckan i Umeå, vilket borgar för att jag har goda kontakter i Sápmi. Kontakt: 070-354 51 06, eva.conradzon@storuman.se

Åsa Skum

Gavtjavvrie-Ammarnäs/Suorssa-Sorsele. Projektassistent. Jobbar som samisk samordnare på Sorsele kommun 50%, övriga 50 % i detta projekt under projekttiden. Är engagerad i många samiska och lokala kulturfrågor både i jobbet och privat. Brinner för att vi ska ha samma kulturella möjligheter i glesbygden, så den samiska bussen är i linje med mitt tänk.
Kontakt: 070-346 01 93, asa.skum@sorsele.se

Lars Mattsson

Dearna/Tärnaby. Projektassistent. Aktiv kulturarbetare sedan uppväxten och främst som muntlig och skriftlig berättare och styrelseledamot i Tjállegoahte - samiskt författarcentrum. Har även varit yrkesverksam som bibliotekarie. Jobbar 20 % i projektet och övrig tid som skolbibliotekarie och elevcoach vid Skytteanska skolan. Ser alltid fler möjligheter än hinder och är stark kämpe för glesbygdens bästa.
Kontakt: 073-075 49 48, lars.mattsson@storuman.se

Julla Májjas kontaktvägar:

Mobil: 0730-71 95 28

Mail: kulturbussen@storuman.se

Facebook: www.facebook.com/Julla Májja

Instagram: Julla Májja @jullamajja