Kärleksveckan 2022 på Norsjö bibliotek

kärleksveckan pågår mellan den 12/2 - 6/3. Här kan du se vad som händer digitalt och inne i biblioteket.

Hållbar kärleksgåva från låntagare till låntagare

Vi tar gärna emot tips på era favoritböcker. Läs mer här. 

Inkomna boktips från låntagare:

  • "Bära Mistel" av Sara Lidman är en helt underbar och magisk berättelse om omöjlig kärlek.

Rekommenderas varmt. //Gun-Britt

  • Per Olov Enquist denna Hjoggbölepajk så uppfylld av själ och hjärta. Har fyllt boken "Nedstörtad ängel" med kärlek, intelligens, humor, ödmjukhet, pojkaktig charm, svärta och en eftertänksamhet liksom större än själva livet. Denna bok dras jag till gång på gång och läser om den minst två gånger per år. Magiskt om det största. Kärleken. Och orden hans, tack och lov, finns kvar för alltid...💕

Susanne Eriksson, Tjärnbäck

Barn och Unga

Korsord

Lös ett korsord på tema kärlek

Ordfläta

Läsbingo från barnensbibliotek.se

Vem kan snabbast få bingo? Eller, vem kan på kortast tid få ALLA rutorna fixade? Utmana en kompis eller någon du är nyfiken på!

Klicka på bingot för en förstorad bild som du kan skriva ut eller skärmdumpa. 

Är du mellan 7-16 år kan du lämna in en ifylld bricka till biblioteket senast Torsdag den 3 mars så är du med och tävlar om en bokgåva. Glöm inte skriva namn, ålder och telefonnummer eller mejl. 

Bingoplatta på tema kärlek barnensbibliotek.se

Boktips för 9-12 år

Alt=""
 11 elva pirriga noveller för dig som går på mellanstadiet. De är ganska olika varandra, men alla handlar egentligen om en och samma sak: kärlek. Läs mer om boken och se om den finns inne på biblioteket. 

Alt=""

En mysig feelgoodbok för mellanåldern som tar upp dilemman som ny gruppdynamik, vänskapsrelationer, att vara kär och mobbing. Läs mer om boken här och se om den finns inne på biblioteket. 

Alt=""

Vardagligt och inkännande om ombytlig kärlek på mellanstadiet, om vänskap som sätts på prov och hur ny vänskap kan uppstå. En mycket lättläst bok om bästa vännernas liv i och utanför skolan. Läs mer om boken här och se om den finns inne på biblioteket. 

Boktips för 13-15 år

Alt=""

Michael längtar efter att få kyssas men det är svårt att hitta någon i verkligheten. På Instagram är det lättare. Där kan han vara Mika och där finns Loe. Men är det verkligen okej att låtsas vara någon annan? Vad kommer Loe att säga om sanningen avslöjas? Lättläst. Se om boken finns inne på biblioteket. 

Alt=""
En bok om tonårskärlek, kontrollerande föräldrar, islamofobi, rädsla och rasism, men också om drömmar och förmåga att slå sig fri. Läs mer om boken och se om den finns inne på biblioteket. 

Alt=""

En bok för alla dem som befinner sig mitt i pubertetens virrvarr av känslor. Med ett målande men enkelt språk och på ett ungdomligt sätt dras läsaren in i relationer och tonårstankar. Och förstås Kimberlys kärlek till Love som hennes bästis också är kär i. Se om boken finns inne på biblioteket.