Kärleksveckan 2021 på Norsjö bibliotek

Kom in till oss på allmänhetenstider eller inom meröppettiderna om du har en tagg för att låna en bok med kärlekstema.

Bokylla med skönlitteratur på temat kärlek

Inne i biblioteket har vi skyltat med ett urval böcker på temat kärlek. 

Utöver det kan ni se lite tips från oss nedan. 

Kärlek och feelgood böcker mot ett beigt golv . Ett frågetecken är ett halvt hjärta, Varmmjölk och I hjärtats bibliotek är tips från personalen.
Gerd tipsar:

"En bok om att hitta sig själv och sanningen och på så sätt lära sig att älska", Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg

Berith tipsar:

På ytan är det en varm feelgoodliknande bok, men den handlar mycket om djupa relationer, speciellt den mellan mor-dotter. Det händer inte speciellt mycket, på det sätt är boken lågmäld, men språket är fantastiskt och mycket kan läsas mellan raderna när Sofia träffar denvackra Ingrid som tillsammans med sin man driver en vintage-shop. Sofias sexualitet tycks för henne själv som ett mysterium, medan Ingrids kropp är ”en naken glödlampa”. "Varm mjölk" av Deborah Levy. 

Cecilia tipsar:

I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick får man läsa om kärleken till böcker, motgångar i livet och om att hitta sig själv och en ny oväntad väg mot framtiden. 

% böcker om kärlek på hbtqtema, Min bror Jessica och När mammorna blev kära är boktips från personalen.

Cecilia tipsar:

En berättelse om att hitta sig själv, om könsidentitet och samhällets normer. Om kärlek mellan syskon som älskar varandra oavsett, men också om sorg och ensamhet. Min bror Jessica  av John Boyne

Cecilia tipsar:

Föräldrarna är skilda sedan länge, Fannys pappa har träffat en ny. Det är inte så konstigt att Fannys mamma också blir kär menvarför känns det konstigt? Och varför är fanny så orolig över vad alla andra ska tycka? Boken "När mammorna blev kära" av Camilla Gunnarsson är riktigt bra!

tre böcker på temat kärlek för barn mellan och ung. Viggo och kärlekskaoset är ett tips från personalen.

Gerd tipsar:

Hur känns det att vara kär som 8-åring? Dansa fånigt i köket, bli bubblig och glad och skrattig? Viggo och kärlekskaoset av Lisa Bjärbo är en riktigt fin bok. 

Fyra böcker för små barn. Kärlek från mumindalen är ett tips från personalen.

Maria tipsar:

Fina kloka ord från Mumin i boken Kärlek från mumintrollen