Livet enligt Dagny

- i huvudet på en 104-åring

Säkert har du hört talas om den 104-åriga bloggerskan Dagny Carlsson? Hon har på senare år medverkat både på tv, film och i radio. Inte många av oss uppnår en sån aktningsvärd ålder och det är nog ännu mer sällsynt med bloggande 104-åringar.

I den här boken berättar Dagny rakt och enkelt om sitt liv: uppväxten, ungdomen, kärlek och karriär, vänskap och resor. Små ögonblicksbilder från en tid och ett liv som varit. Ingenting spektakulärt, men småputtrande trevligt och definitivt personligt. Hon berättar osentimentalt om sorger, besvikelser och misslyckanden och det framgår tydligt att Dagny inte är någon människa som ägnar sig åt självömkan eller klagan.

Hon varvar återblickar med betraktelser över nutida fenomen, mode, skolväsendet, barnuppfostran och relationer. Åsikter har hon många, utan att för den skull kännas påträngande. Dagny hävdar bestämt att man aldrig blir för gammal för att lära sig något nytt, och menar att intellektet inte försämras bara för att man blir gammal - inte så länge man håller hjärnan igång på olika sätt.

Att lyssna till den här boken är som att sitta ner på balkongen i kvällssolen med en pratglad och intressant väninna som har massor att berätta.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mona-Lisa Wallin den 10 februari 2017