Medverka i samisk podcast

Nu söker vi dig som är same och vill berätta om en plats som betyder något för dig!

Samiska flaggan

Folkbiblioteken i Västerbotten vill lyfta det samiska berättandet. Därför söker vi nu berättelser till en samisk podcast, som fokuserar på PLATSERNAS ORD. Vilken är din favoritplats? Har platsen något speciellt ljud? Har platsen ett namn, varför kallas den så? Vilka speciella ord kan beskriva platsen? Vilka berättelser finns knutna till den här platsen?

Hur gör jag för att medverka?

Du kan medverka själv eller tillsammans med andra. Du kanske vill intervjua en släkting? Eller själv spela in ljuden på din favoritplats? Eller bli intervjuad av oss? Hör av dig så kommer vi överens om var, när och hur inspelningen ska ske. Vi kan vara på biblioteket, hemma hos dig/er eller på den plats du/ni vill prata om. Du/ni bestämmer själv hur mycket eller lite du/ni vill berätta. Vi står för den tekniska utrustningen. Hör av dig till kontaktpersonerna i din hemkommun (se nedan).

Vad händer med min berättelse?

Berättelserna kommer att sammanställas i podavsnitt som produceras av Regionbibliotek Västerbotten. De kommer sedan att finnas tillgängliga för lyssning för alla som vill, på ställen där poddar finns. Projektledare på Regionbibliotek Västerbotten är bibliotekarien Hanna Karolina Schimmer, som du når på hanna.schimmer@lycksele.se, 070-3955196.

Kontaktpersoner för dig som vill delta

Dorotea

Sorsele

Vilhelmina

Taggar:

den 23 oktober 2020