Meröppet i Lycksele

Välkommen att vara på biblioteket även när det är obemannat. Obs! I samband med semestrar är det längre väntetid på nya taggar än normalt.

Öppettider 

Måndag-fredag 07:30-21:00

Lördag-söndag 09:30-20:00

Avvikande öppettider


Vad är Meröppet?

Under meröppet kan du i lugn och ro botanisera bland hyllorna, studera, läsa tidningar och tidskrifter samt använda internet på din egen dator eller bibliotekets datorer.

För att få tillgång till det meröppna biblioteket måste du:

  • vara minst 18 år
  • ha svenskt personnummer eller LMA-kort
  • ha ett giltigt lånekort hos oss i Lycksele eller på något av de andra V8-biblioteken. Kontakta personalen under bemannad öppettid, så hjälper vi dig att bli meröppetanvändare. 

Kontakta personalen under bemannad öppettid, så hjälper vi dig att bli meröppetanvändare. 

Så funkar det

Under meröppet kan du låsa upp entrédörren med hjälp av din nyckeltagg och din PIN-kod. Se till så att dörren stängs ordentligt efter dig när du går in och ut ur biblioteket.

Nyckeltaggen är personlig och får inte lämnas över till någon annan person. Det är också viktigt att du inte släpper in någon annan. En vuxen bekant eller anhörig som vill följa med under meröppet måste ordna med egen behörighet. Barn får självklart följa med förälder eller målsman.

Skötsel och säkerhet

För att meröppet ska fungera är det viktigt att du plockar undan efter dig och lämnar biblioteket i det skick du önskar finna det. Tänk på att dina besök registreras via loggen och att du är ansvarig för om någonting händer när du är här. Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.

Om någonting händer under meröppet så går det inte att kontakta personalen. Istället gäller som vanligt nödnumret 112 för akuta situationer. För övriga situationer (ej biblioteksfrågor) som inte kan vänta till att bibliotekspersonal finns på plats, kontakta MB:s vaktmästare enligt skyltning på biblioteket.

Låna och återlämna

Du lånar och återlämnar som vanligt dina böcker i självbetjäningsautomaten. Följ instruktionerna på skärmen och var noggrann med att de medier du tar med ut ur biblioteket blivit registrerade.

Hämta reserverade böcker

Böcker som är klara att hämta står på hyllan för reserverade böcker. De står sorterade i nummerordning efter din hämtkod. När du hämtat dina böcker lånar du dem i automaten.

Datorer och utskrifter

Om du vill använda internet så finns instruktioner vid varje dator. Ska du skriva ut, tänk på att du bara kan hämta och betala utskrifterna under bemannad öppettid.

Tänk på att

Under meröppet kan personal komma att vistas i lokalen med andra uppgifter än att hjälpa besökare. Tänk på att personalen endast kan vara dig till hjälp under bemannade öppettider.