Meröppet i Norsjö

Välkommen att vara på biblioteket även när det är obemannat. Alla dagar mellan 8-21

Öppetider

Måndag - Söndag 8-21

Vad är Meröppet?

Under meröppet kan du i lugn och ro botanisera bland hyllorna, studera, läsa tidningar och tidskrifter samt använda internet på din egen dator eller bibliotekets datorer. Du kan inte skriva ut eller betala förseningsavgifter med swish eller kontanter, för det är du välkommen under bemannad öppetid. 

För att få tillgång till det meröppna biblioteket måste du:

  • vara minst 18 år
  • ha ett giltigt lånekort hos oss i Norsjö eller på något av de andra V8-biblioteken.

Kontakta personalen under bemannad öppettid, så hjälper vi dig att bli meröppetanvändare. Det kostar ingenting att bli meröppetanvändare. 

Hur blir jag Meröppet-användare?

Besök biblioteket när det är bemannat och

  • registrera Dig som meröppetanvändare
  • skriv på ett förbindelseavtal. Du kan komma in till oss och skriva på eller ladda ner det från den här sidan och fylla i hemma och lämna in till oss när du hämtar din tagg. 

Då får du en tagg  samt en fyrsiffrig PIN-kod som ger dig tillträde till bibliotekets lokaler. 

Låna, återlämna och hämta reserverade böcker

Under meröppet lånar och återlämnar du via vår självbetjäningsautomat. Då behöver du antingen ditt lånekort och PIN-kod eller personnummer och PIN-kod. 

Följ instruktionerna på touchscreen-skärmen. 

Återlämnat material ställer du på de vagnar som finns i närheten av självbetjäningsautomaten. 

Böcker som är klara att hämta står på hyllan för reserverade böcker. De står sorterade i nummerordning efter ditt låne id-nummer. När du hämtat dina böcker lånar du dem i automaten.

Om Du inte vet hur självbetjäningsautomaten fungerar visar vi Dig gärna, det är enklare än du tror!

Regler och eget ansvar

För att meröppet ska fungera är det viktigt att Du plockar undan efter Dig och följer de regler som finns. Dessa framgår av det förbindelseavtal Du skriver på. Du kan ladda ner informationsfolder här.

Vuxen bekant eller anhörig som önskar följa med under meröppet uppmanas skaffa egen behörighet. Barn får självklart följa med förälder eller målsman.

Taggen och pinkoden är personliga och får inte lämnas ut till någon annan person. Det är viktigt att Du inte släpper in obehöriga personer.

När meröppettiden är slut måste Du lämna lokalen. Se till så att dörren stängs ordentligt efter dig när du går in och ut ur biblioteket.

Informationsfolder och förbindelseavtal

Tänk på:

Under meröppet kan det komma att vistas bibliotekspersonal i lokalerna med andra uppgifter än att hjälpa besökare. Tänk på att personalen endast kan hjälpa till under bemannade öppetider.

Dina besök registreras via loggen och du är ansvarig för om någonting händer när du är här. Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.