Meröppet i Sorsele

Det meröppna biblioteket gör att du kan använda biblioteket även på tider då det inte är bemannat.

Meröppet

Sorsele bibliotek erbjuder meröppet alla dagar mellan 07:00-21:00. 

Under meröppet kan du i lugn och ro botanisera bland hyllorna, studera och läsa tidskrifter. Det är också möjligt att mötas för en bokcirkel eller annan lugnare aktivitet i biblioteket så länge hänsyn tas till ordinarie verksamhet i lokalerna och andra besökare. För att få tillgång till det meröppna biblioteket måste du registrera dig som meröppetanvändare, vara minst 18 år och inneha ett svenskt personnummer. Prata med personalen under bemannade öppettider så hjälper vi dig!

Vad behöver jag tänka på?

Nyckeltaggen och pinkoden är personliga och får inte lämnas ut till någon annan person. Vuxen bekant eller anhörig som önskar följa med under meröppet uppmanas skaffa egen behörighet. Barn får självklart följa med förälder eller målsman. 

Personal som vistas i lokalen under meröppet är inte tillgänglig för personlig service, även om det kanske arbetar i biblioteksrummet. Personlig service är endast tillgänglig under de bemannade arbetstiderna.

Allmänna regler för meröppet

  • Lämna biblioteket i det skick som du önskar finna det.
  • Se till att dörren går i lås vid in- och utgång.
  • Släpp inte in obehöriga personer.
  • Utlån, omlån och återlämning sköts i självbetjäningsautomaten. Kontrollera noga att dina böcker har blivit registrerade. 
  • Visa alltid hänsyn till andra besökare och annan verksamhet i lokalen.
  • Kontakta oss direkt om du har förlorat din tagg – ersätta borttappad tagg kostar 250 kr.