Monstret i natten

Monstret som ser snällt ut, men skräms.

Frank älskar böcker. I böckerna händer spännande saker, men inte i hans riktiga liv. I skolan har han inga kompisar och hemma finns lillebror, som är jobbig för det mesta. På sommarlovet då han fyller nio har mamma skickat inbjudningar till hans klasskamrater, men inte en enda dyker upp. Den enda som är med på kalaset förutom familjen är grannfrun Alice och hennes hund Uffe.

Det är den här dagen som Franks liv förändras. Hunden Uffe råkar bita honom i fingret och genom en enda droppe blod blir Frank ett monster. Han är inte ett monster hela tiden, utan han förvandlas ibland och efter ett tag blir han sitt vanliga jag. På bilderna i boken ser han inte alls farlig ut när han är monster. Han liknar mest en vit, liten hund. Trots det blir alla i hans hemstad rädda för honom. Det börjar gå rykten om det hemska monstret. Någon säger att monstret har ätit upp en katt och en annan har sett monstret komma springande med en skrikande bebis i munnen.

En dag på stranden skrämmer monstret Frank en massa mänskor. Han vill bara att de ska klia honom och klappa honom, men de blir jätterädda och kallar på polisen. Då dyker en märklig pojke och flicka upp och räddar honom. Tillsammans med dem hamnar han på en speciell plats där många märkliga varelser har samlats. Där känner han sig hemma.

Den här boken är första delen i serien om monstret Frank.