Motståndarna

Riktigt spännande om fotboll och känslor

Tove har bott med sin familj i Skottland i fyra år. Hennes pappa har spelat fotboll där. Han är proffsspelare. Tove gillar också fotboll och hon tränar i ett lag. Nu har familjen flyttat tillbaka till Stockholm.

Noel gillar också fotboll. Även han tränar, men han funderar på att sluta. Han bor med sin mamma och storebror Tobbe.

Toves familj flyttar in i ett hus på samma gård där Noel bor. De två träffas och börjar trivas i varandras sällskap. De vet om att de båda tycker om fotboll, men det dröjer ett tag innan de förstår att de hejar på olika lag och innan Noel får veta att Toves pappa är den stora stjärnspelaren i AIK. Deras båda lag är stora fiender. Under en match tror Noel och Tobbe och Tobbes kompisar att Toves pappa fuskar sig till en vinst för sitt lag.

Ska Noel riskera att bli avslöjad – att han känner fienden? Tobbe och hans gäng vill göra dumma saker med Toves pappas bil. Ska Noel låtsas som ingenting och vara med på det?

Det här blir spännande. Riktigt spännande är också det sms som Tove läser på sista sidan i boken och vad det leder till kanske avslöjas i i nästa bok som heterFörföljda . Den tredje och sista boken i serien kommer ut i mitten av mars och heter Uppgörelsen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 22 februari 2013