Nattsvart, Stjärnlöst av Stephen King

Skräckens mästare har samlat fyra mökra noveller i denna bok.

I denna bok, Nattsvart, Stjärnlöst, har Stephen King samlat fyra noveller kring hur människan har två sidor: den goda och den onda.

Två av novellerna har fastnat i mitt medvetande: Storchaffisen och Schyst förlängning

Storchaffisen handlar om en kvinnlig författare som efter ett författarbesök blir föreslagen av arrangören att köra hem en annan väg. Författaren tar den föreslagna vägen. Det skulle hon inte ha gjort. Någon att lagt ut hinder på vägen så att hon får punktering. En stor lastbilschaufför stannar för att, tror hon, hjälpa henne. Men ack så fel hon har. Istället kidnappar chauffören henne för att sedan våldta henne. Hon får sin hämnd…

I Schyst förlängning möter vi banktjänstemannen Dave Streeter som får veta att han drabbats av cancer och bara har månader kvar att leva. Under en av sina bilturer för att bearbeta sitt öde stannar han och möter en vägförsäljare av något så udda som förlängningar. Försäljaren heter Natas (läs det baklänges…) och …köper förlängning av sitt liv. Men för att bli frisk och leva längre måsta han betala: någon annan måste råka ut för olyckor…Han bestämmer sig för att den som drabbas är sin gamla barndomsvän som han i hemlighet har varit svartsjuk på. Ja vad vännen råkar ut för får ni läsa själva.

De andra två novellerna är såklart också otäcka och grymma. Allt läses på egen risk!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Amelie Hövenmark den 20 december 2013