Olika sätt att använda Pressreader

Du kan komma åt Pressreader både hemifrån och på ditt lokala bibliotek. Här är en närmare förklaring hur du ska göra.

Så fungerar det:

Pressreader på biblioteket

(via IP/trådlöst nätverk) - alla som använder bibliotekets wifi kan komma åt Pressreader utan att logga in, utan lånekort

Hotspots

På huvudbiblioteken finns - oftast i anslutning till tidskriftshyllorna - så kallade hotspots. Om man laddat ner Pressreader-appen till sin platta eller smartphone, är uppkopplad mot det trådlösa nätverket har man tillgång till alla tidningar och tidskrifter medan man är uppkopplad. Man kan även ladda ned upp till fem hela tidskrifter dagligen och spara dessa för att läsa senare. De finns tillgängliga 72 timmar, även sedan du lämnat hotspoten.

Pressreader hemifrån

(Kräver att du har ett lånekort) Surfa in på v8biblioteken.se > Välj E-biblioteket > Klicka på Pressreader för V8-bibliotekens låntagare > Logga in

Det går även att använda Pressreader-appen för tillgång hemifrån

(Kräver att man skapar ett konto/profil för Pressreader. Se nedan) - Gör som ovan och därefter skapa/logga in på befintligt konto för Pressreader. Starta sedan appen och logga in med ditt Pressreader-konto. Appen finns att ladda ned från Google Play och Apple Store.

Skapa ett konto/profil i Pressreader

Det är gratis och öppnar upp fler funktioner (Konto krävs för åtkomst via Pressreader-appen hemifrån om du inte haft tillgång till hotspot de senaste 72 timmarna). Du kan bokmärka dina favoritartiklar och återkomma till dem vid ett senare tillfälle. Om du är intresserad av specifika nyheter, kan du skapa e-postnotiser som du får på dessa nyheter. Du kan dela hela artiklar med kompisar, på sociala nätverk, eller spara dem om du använder appar som Evernote eller Instapaper.

Här finns det en liten förklarande Pressreader-demo på svenska https://pressreader.typeform.com/to/zFrs8c