Om oss

Kommunbiblioteken i Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele utgör sedan år 2005 det interkommunala samarbetet V8- Bibliotekssamverkan i Västerbottens inland

Samarbetet

V8-bibliotekens samarbete innebär ett större utbud av böcker, tidskrifter och annan media som du kan låna, reservera och återlämna på samtliga bibliotek.
Bibliotekskatalog, låneregler och rutiner är gemensamma för biblioteken.

V8biblioteken.se

V8-bibliotekens webbsida v8biblioteken.se når du via mobilen, surfplattan eller datorn och här kan du hitta information om det mesta som biblioteken erbjuder. Genom ditt användarkonto kan du här reservera och låna om böcker och tidskrifter.

I biblioteket

På V8-biblioteken ska besökarna mötas av ett gott värdskap och en stimulerande miljö. Bibliotekens utbud ska vara varierat, utmanande, berikande och anpassat efter lokala önskemål och behov.
Förutom att låna böcker, filmer med mera finns det mycket annat du kan göra på biblioteken. Det anordnas många olika programaktiviteter och utställningar, och information om det finns att hitta på ditt lokala bibliotek eller på v8biblioteken.se.

Har du frågor om lån, omlån och reservationer kan du kontakta ditt lokala bibliotek.

Styrdokument

Biblioteken styrs av nationella och lokala planer, riktlinjer och lagar.
V8-biblioteken har även tagit en gemensam Deklaration om biblioteksservice.