Pestan

-den senaste delen i Pax-serien

I Mariestad bor Estrid och Magnar som är väktare till ett mycket hemligt och magiskt bibliotek, som finns under den lilla stadens kyrka. Bröderna Alrik och Viggo kommer i den första boken till Estrid och Magnar som fosterbarn. Pojkarna kämpar  med mobbare i skolan och en mamma som de inte kan lita på, men visar sig vara utvalda att hjälpa Estrid och Magnar att försvara biblioteket mot de onda krafter som vill ta över.

PAX-serien har nyss kommit med en sjunde del, Pestan,  och författarna Åsa Larsson och Ingela Korsell har lyckats igen. I denna bok står striden mot en mystisk sjukdom som smyger sig på staden. När Viggo och Alriks egen familj drabbas börjar kampen för att finna en lösning.

Varje bok har avslutade äventyr, men nästa tar ändå vid där den förra slutar. Därför kan det vara en god idé att läsa dem i ordning. Böckerna har snabb och spännande handling med mycket magi och är namngivna efter den onda kraft som ska bekämpas. Berättelserna  ackompanjeras av otroliga illustrationer av Henrik  Jonsson, som bland annat tecknat Batman.