Prao-elever från Volgsjö skola

Torsdag den 30:e maj hade folkbiblioteket besök av två praoelever från år 4 på Volgsjö skola, Smilla och Linn.

En av deras arbetsuppgifter blev att fundera på vad de tycker om bibliotek. Så här svarade de:

Linn

”Jag tycker att bibliotek är roliga för det finns t ex spännande, roliga och sorgliga böcker och manga-serier. På biblioteket kan man sitta vid dator, låna böcker själv, lära, låna filmer och spel.”

Smilla

”Jag tycker bibliotek är roliga för att det finns så många böcker att läsa, t ex manga, läskiga böcker och lite allt möjligt. Om det är stökigt och livat hemma så kan man gå hit och läsa i lugn och ro. Man kan komma hit och låna film och också sitta vid dator om man inte har nån hemma. Man kan låna spel och låna själv. Man kan bara komma hit och ta det lugnt.”

Prao-elevernas arbetsuppgifter

läsande älva på boktrave_illustration
Linn och Smilla fick hjälpa till att ställa alla bilderböcker snyggt och prydligt i bilderbokstrågen och sortera dem efter vilken bokstav författarnas efternamn började på. De fick även pricka av levererade böcker som vi beställt och stämpla dem.

Vi bad dem ta några bilder inne i biblioteket, på bokhyllor, sittplatser och annat. De bilderna kommer vi att använda på vår webbsida vid senare tillfälle.

Böcker som inte längre får plats i biblioteket, kanske för att de är trasiga, väldigt gamla och slitna, inte längre lånas eller för att vi har flera exemplar, ställs i en hylla bredvid självutlåningen och erbjuds till försäljning. När de stått där en viss tid utan att bli köpta måste vi tyvärr göra oss av med dem. Då måste vi enligt reglerna riva sönder böckerna och skilja pärm från boksidor och skicka till återvinningscentralen. Även detta fick Linn och Smilla hjälpa till med.

Sista uppgiften för dagen, efter att ha hjälpt till en stund vid lånedisken, var att skriva var sitt boktips. Dem kan du läsa här nedan.
Som tack för hjälpen under dagen fick flickorna välja var sin bok, bokmärke och vykort.

/Tack Linn & Smilla för idag!

1. Vem busringer?

Publiceringsår: 2013