Rätt rad i Världsbokdagens tipsrunda.

Två vinnare med alla rätt är välkomna in till biblioteket och hämta var sitt bokpris, grattis till Ingrid Hedenström och Margot Sjögren!

Frågor och rätt svar på tipsrundan.

Fråga 1: Vem har skrivit "De tre musketörerna"?

Rätt svar: 2. Alexandre Dumas

Fråga 2: I Norsjö kommun finns förutom huvudbiblioteket i tätorten en filial. Var finns filialen?

Rätt svar: 2. Bastuträsk

Fråga 3: Ungefär hur många böcker finns på biblioteket i Norsjö?

Rätt svar: X. 30 000 st.

Fråga 4: Böckerna "Stöld" och "Straff" - spännande och gripande berättelser ur samiskt perspektiv, vem är författaren?

Rätt svar: 2. Ann-Helén Læstadius

Fråga 5: Vad heter den trollkarlsskola som Harry Potter går i?

Rätt svar: X. Hogwarts

Fråga 6: Boken "Vajlet och Rut" hittar du på bibliotekets Regnbågshylla, vem har skrivit boken?

Rätt svar: X. Karin Alfredsson

Fråga 7: Huvudpersonen i Fjodor Dostojevskijs roman Brott och straff mördar en pantlånerska och hennes syster. Vad heter han?

Rätt svar: X. Raskolnikov

Fråga 8: Vad heter författaren som skrev fantasyböckerna om Narnia?

Rätt svar: 2. C S Lewis

Fråga 9: Vilken författare, som tog sitt liv 1941, skrev den välbekanta diktraden ”Ja, visst gör det ont när knoppar brister”

Rätt svar: 2. Karin Boye

Fråga 10: Vilken prisbelönt författare har skrivit den senaste boken i Millenium-serien: "Havsörnens skrik"?

Rätt svar: 2. Karin Smirnoff

Fråga 11: 2018 vann Linnea Axelsson detta pris för sin bok "Aednan", vilket är priset?

Rätt svar: X. Augustpriset

Fråga 12: Vem är författaren på bilden?

Rätt svar: 1. Astrid Lindgren