Skaffa lånekort

För att låna behövs ett lånekort. Det får du gratis på biblioteket genom att visa giltig legitimation.

  • I och med att du skriver under lånekortet accepterar du samtidigt att följa de låneregler som gäller vid v8biblioteken.
  • Barn kan få lånekort från och med det år de fyller 6 år. Vårdnadshavare måste först godkänna detta genom att fylla i och underteckna en lånekortsansökan. Detta innebär att vårdnadshavare ansvarar för barnets lån och blir ersättningsskyldig om böcker och annan media slarvas bort eller blir förstörda.
  • Från 13 års ålder erbjuder biblioteket barnet att själv hantera och kontrollera sina lån i större utsträckning. Vårdnadshavares ansvar kvarstår dock. Eventuella fakturor för borttappat/skadat material kommer liksom tidigare att skickas direkt till vårdnadshavare.
  • Lånekortet gäller vid samtliga bibliotek i Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.
  • V8-biblioteken använder tjänsten SPAR, Statens personadressregister, för uppdatering av låntagaruppgifter i vårt bibliotekssystem.

Lånekortsansökan för utskrift

Digital lånekortsansökan för vuxna

Fyll i formuläret. Nästa gång du besöker biblioteket får du ditt lånekort mot uppvisande av giltig legitimation.

Lånekortsansökan

Jag accepterar V8-bibliotekens låneregler, samt att aktuella kontaktuppgifter och lån registreras i det gemensamma bibliotekssystemet enligt reglerna om GDPR. Det innebär att de uppgifter som omfattas av sekretesslagen är tillgängliga för biblioteken i V8-kommunerna. Bibliotekens personal har tystnadsplikt enligt 40 kap. 3 § Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

Var vill du hämta ut ditt lånekort?

Kryssa för önskat bibliotek (endast ett)

Låneregler

    V8-bibliotekens lånekort i tre färgvarianter, svart, blått och grönt