Erbjudande till förskolan

Dokumentkamera och videokanon
Förskolor kan låna en Ladibug dokumentkamera + en videokanon på biblioteket för att visa bokens bilder på väggen. För att kunna använda dokumentkameran behöver du en dator som har programmet Ladibug.

Rim & Ramsor
Vi sjunger, rimmar och ramsar och läser enkla småbarnsböcker tillsammans. Antingen ute på förskolan eller på biblioteket. För barn i förskolan 1-2 år.

Sagolådor
Låna en sagolåda på biblioteket! I lådan finns dockor, djur och annat som behövs för att gestalta sagan. Bockarna Bruse, prinsessan på ärten med flera. Sagolådor kan lånas av dig som har lärarlånekort eller med förskolans lånekort.

Sagostund med skapande aktivitet
Först läser vi boken tillsammans, sedan blir det en skapande aktivitet utifrån boken. Antingen ute på förskolan eller på biblioteket. För barn i förskolan 3-5 år.

Föräldramöte
Skolbibliotekarien deltar gärna på föräldramötet och berättar om lånekort och vad barnen kan göra på biblioteket i förskolan och på fritiden.

Utställningar
Kontakta gärna biblioteket när barnen gjort egna alster som de vill ställa ut. Besök också biblioteket för att titta på våra utställningar.

Visning av biblioteket
Boka en visning för era 5-åringar. Vi går igenom hur de hittar, lånar och lämnar igen böcker i utlåningsautomaten. Skolbiblioteket är öppet kl 9.00-15.15. Det är under dessa tider som möjlighet finns att boka in tider.

Boklådor
Vi plockar gärna ihop samlingar av böcker i olika teman eller till fri läsning.

Sagostunder
Vi tar gärna emot grupper som vill besöka oss för en sagostund eller att vi besöker förskolan.