Meröppet i Malå

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig.

Vem kan använda meröppna bibliotek?

Du måste vara minst 18 år och registrera dig som meröppet-användare. Det gör du på ditt bibliotek under bemannad öppettid. Glöm inte legitimation! Som meröppet-användare ansvarar du för barn och ungdomar under 18 år i ditt sällskap. Du får inte släppa in personer, varken obekanta eller bekanta, genom att öppna för dem eller låna ut din personliga ”nuddis”.

Kan jag gå in på biblioteket när som helst?

Biblioteket har speciella öppettider även för meröppet. Ibland kan biblioteket vara stängt på grund av arrangemang eller annan verksamhet. Malå bibliotek har meröppet följande tider:
Tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl 18.00-22.00 och lördagar, söndagar 08.00-20.00. Från och med 1 oktober 2021 har vi utökade tider för meröppet: Måndag - fredag 6.30-8.00 och måndagar 19.00-22.00. 

Hur gör jag för att komma in under meröppet?

Vid ytterdörren till biblioteket sitter ett digitalt låssystem, dit för du din nuddis och knappar in din kod. Hyllbelysningen tänds automatiskt när någon kommer in i biblioteket. Om du önskar mer belysning kan du tända takbelysningen på knappen vid dörren. Var vänlig släck taklamporna efter dig på samma knapp

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet?

Du kan låna/låna om och återlämna i automaten. Följ instruktionerna på skärmen. Material som av någon anledning inte går att låna måste du lämna kvar och återkomma för att låna när biblioteket är bemannat. Material som av någon anledning inte går att återlämna läggs istället i bokinkastet till vänster om ytterdörren. Tänk på att visst material bara är tillgängligt under bemannade öppettider, t.ex. filmer.
Du kan hämta reservationer. De står sorterade på låntagar-ID på en särskild reservationshylla. Ditt låntagar-ID står i meddelandet som du har fått från biblioteket. Glöm inte att låna i automaten.
Du kan använda besöksdator och skriva ut på skrivaren som står inne i biblioteket. Möjlighet finns att betala med swish. Du kan läsa tidningar, studera, umgås eller annat, så länge du visar hänsyn till dina medbesökare och plockar undan efter dig.

Vad gör jag om jag behöver hjälp?

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider!

Välkommen som Meröppetkund på Malå bibliotek!