Demokratistugan i Dorotea

18 augusti onsdag 2021
2021-08-16 till 2021-08-18.
Plats Dorotea bibliotek

Den 16-18 augusti kommer Demokratistugan till Dorotea kommun. Det blir tre dagar fullspäckade av aktiviteter och möten. Kom och var med!

Under de tre dagarna erbjuds föreläsningar, debatter, tipsrundor, pyssel, kultur, samtal och fika med mycket mer. Hela programmet hittar du på Dorotea kommuns hemsida. Du kan också hämta ett utskrivet program på Dorotea bibliotek.

Biblioteket arrangerar följande programpunkter:

Skrivarworkshop

Gillar du att skriva? Eller vill du börja skriva? Välkommen till en skrivarworkshop med Karin Råghall, bibliotekarie på Dorotea bibliotek. Vi gör enkla, inspirerande skrivövningar som inte kräver några förkunskaper. Instruktioner ges på svenska men du får skriva på vilket språk du vill. För vuxna och unga från cirka 13 år och uppåt.
Plats: Biblioteket
Tid: Måndag 16/8 kl. 15-16.30

Läsning för alla

Har du svårt att läsa skriven text och behöver läsa med hjälp av öronen eller fingrarna? Kom och ta del av bibliotekets utbud och tjänster för personer med läsnedsättning! Du kan till exempel prova på den digitala tjänsten Legimus, som ger personer med läsnedsättning tillgång till talböcker.
Plats: Demokratistugan (Torget i Dorotea, nedanför kommunhuset)
Tid: Tisdag 17/8 kl. 11.30-12.30

Bli digital med biblioteket

Prova VR-glasögon, testa att låna en e-bok eller läsa tidningen online! Du kan också prata med bibliotekets digitala handledare Marita om du är nyfiken på hur biblioteket kan hjälpa dig att bli mer digital.
Plats: Demokratistugan (Torget i Dorotea, nedanför kommunhuset)
Tid: Tisdag 17/8 kl. 14.00-15.00

Fika och pyssel med bibblan

Kom och fika med bibblan, gör ditt eget bokmärke, skaffa lånekort, låna en bok och/eller lämna dina synpunkter på biblioteket i vår tyck-till-brevlåda!
Plats: Demokratistugan (Torget i Dorotea, nedanför kommunhuset, Storgatan 42, 917 81 Dorotea)
Tid: Onsdag 18/8 kl. 11.00-12.00

Bakgrund Demokratistugan

Kommittén Demokratin 100 arbetar genom ett regeringsuppdrag med att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin. I arbetet har de tagit fram en demokratistuga. Det finns både en fysisk stuga som kommer att turnera i landet, liksom en digital version som håller öppet dygnet runt och kan nås via vardemokrati.se. Demokratistugan speglar olika aspekter av Sveriges demokrati och syftar till att öka kunskapen om demokratin och uppmuntra till engagemang och eftertanke.

I Västerbotten besöker stugan Dorotea kommun och Robertsfors kommun. Arrangemanget är ett samarbete mellan dessa kommuner och Länsstyrelsen Västerbotten.