Livesänt författarsamtal: Khaled Alesmael

Jean Sebastian Genet Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

29 september onsdag 2021
29 september onsdag 2021
2021-09-29 till 2021-09-29.
Plats Dorotea bibliotek

I samband med Umeå Pride livesänder vi ett samtal där författaren Khaled Alesmael samtalar med litteraturvetaren Oscar von Seth om sin uppmärksammade bok "En port till havet". Välkommen att se livesändningen på biblioteket med efterföljande fika och samtal!

Det börjar med ett kuvert på hallgolvet. Ett brev på arabiska i blått bläck mot vitt papper. 2016 blir författaren och journalisten Khaled Alesmael kontaktad anonymt av en kursdeltagare från samma SFI Göteborg där han själv går. Brevskrivaren, en »Damaskusbög« som han själv kallar sig, vill dela med sig av sin historia.

För Alesmael leder det hemliga brevet till beslutet att sammanställa delar ur ett journalistiskt projekt som löpt under ett tiotal år. Resultatet blir nio livsberättelser samlade i boken En port till havet: brev från arabiska bögar. 

Khaled Alesmael är född och uppvuxen i Syrien och har svenskt medborgarskap sedan 2018. Han har arbetat som journalist i Mellanöstern, Nordafrika och Europa. Alesmael har vunnit ett flertal priser, senast Sveriges Radios Novellpris 2020.

Samtalet leds av Oscar von Seth, författare och litteraturvetare, och kommer att livestreamas på Region Västerbotten. Samtalet sker på engelska. Du kan ta del av samtalet hemifrån eller se det på Dorotea bibliotek. Vi förutsätter att du enbart besöker biblioteket om du känner dig frisk. 

Arrangemanget är ett samarbete mellan Umeå Stadsbibliotek, Regionbibliotek Västerbotten, Sensus Studieförbund, Rättighetscentrum Västerbotten och RFSL Umeå. 

Taggar: