Livesänt författarsamtal: Khaled Alesmael

29 september onsdag 2021
2021-09-29 till 2021-09-29.
Plats Malå bibliotek

I samband med Umeå Pride livesänder vi ett samtal med författaren Khaled Alesmael och litteraturvetaren Oscar von Seth om Khaleds uppmärksammade bok. OBS! Samtalet är på engelska.

Det börjar med ett kuvert på hallgolvet. Ett brev på arabiska i blått bläck mot vitt papper. 2016 blir författaren och journalisten Khaled Alesmael kontaktad anonymt av en kursdeltagare från samma SFI Göteborg där han själv går. Brevskrivaren, en »Damaskusbög« som han själv kallar sig, vill dela med sig av sin historia.

För Alesmael leder det hemliga brevet till beslutet att sammanställa delar ur ett journalistiskt projekt som löpt under ett tiotal år. Resultatet blir nio livsberättelser samlade i boken En port till havet: brev från arabiska bögar.

Khaled Alesmael är född och uppvuxen i Syrien och har svenskt medborgarskap sedan 2018. Han har arbetat som journalist i Mellanöstern, Nordafrika och Europa. Alesmael har vunnit ett flertal priser, senast Sveriges Radios Novellpris 2020.

Du kan följa samtalet på Malå bibliotek eller hemma via denna länk:

OBS 15 platser! Vi fikar efteråt. Välkommen!

Arrangörer av det livesända samtalet:
Umeå stadsbibliotek, Regionbiblioteket Västerbotten, Sensus studieförbund, Rättighetscentrum Västerbotten och RFSL Umeå