Regnbågsbokcirkel för unga

15 april torsdag 2021
2021-02-04 till 2021-04-15.
Plats Malå bibliotek

Onlinebokcirkel som riktar sig till dig som är nyfiken på hbtqi och gillar att läsa!

Vi pratar om en bok per träff under lättsamma former.

• 4 februari kl. 19-20: Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren
  • 11 mars kl. 19-20: Om jag var din tjej av Meredith Russo
  • 15 april kl. 19-20: Golden boy av Abigail Tarttelin

Bokcirkeln riktar sig till dig som är nyfiken på hbtqi och gillar att läsa! Böckerna är utvalda för att passa dig som går på gymnasiet och därikring (känner du att det här är en cirkel för dig, var med! Ålder är inte viktigast).

Ledare för bokcirkeln är bibliotekarierna Karin Råghall och Jannice Jonsson.

För att delta behöver du vara låntagare i V8, ha tillgång till dator/surfplatta/mobil med internetuppkoppling, ljud och kamera. Träffarna kommer att ske på plattformen Teams. Du väljer själv om du vill vara med på alla träffar eller enstaka.

Anmäl dig till karin.raghall@dorotea.se – senast en dag innan varje bokträff. Vet du redan nu att du vill vara med på alla bokträffar kan du skriva det första gången du anmäler dig, så behöver du inte anmäla dig till de andra två.

Hur får jag tag på böckerna?

Böckerna finns att låna på V8-biblioteken både som tryckt bok och e-bok. Är du Legimus-användare finns den i Legimusappen. Hör av dig till ditt närmsta bibliotek eller cirkelledarna om du behöver hjälp att få tag på böckerna. Karin nås på karin.raghall@dorotea.se och Jannice på jannice.jonsson@dorotea.se.

Om böckerna

Allt jag vet om kärlek – Katja Timgren

När Axel och Petter möts i trappan upp till klassrummet förändras allt. Förälskelsen får Axel att se hela världen med nya ögon. Han går på fester han aldrig skulle ha gått på, bara Petter är där. Han skriver konstiga meddelanden mitt i natten som bara Petter förstår. När de blir ihop är allt så perfekt att Axel inte kan förstå att det händer. Men Petter mår dåligt och får det allt svårare. Och Axel vet inte vad han ska göra.

Om jag var din tjej – Meredith Russo

Amanda Hardys uppväxt har varit allt annat än enkel. Hon har mobbats av sina klasskamrater och hon har hatat sig själv och kroppen hon fötts i. Varför? För att Amanda föddes som Andrew. Efter att ha fått könsbekräftande behandling flyttar Amanda till sin pappa i en liten stad i den amerikanska Södern. Här vet ingen vem hon är, eller vem hon brukade vara, och hon kan börja om på nytt.

I skolan lär hon känna Grant Everett och de dras omedelbart till varandra. Samtidigt som deras relation växer sig allt starkare, känner Amanda att hon vill avslöja sin hemlighet för Grant. Men kommer han fortfarande att se henne som den hon är då?

Golden boy av Abigail Tarttelin

Max Walker är lagkapten i skolans fotbollslag, populär bland vännerna och tjejernas drömkille. Men Max går aldrig längre än kyssar och avslutar relationer innan de blir för seriösa. Han har nämligen en hemlighet som ingen någonsin får veta. Han är född intersex, alltså både kille och tjej. Eller varken eller.

Den enda utanför familjen som känner till hemligheten är barndomsvännen Hunter. Och det visar sig få konsekvenser som Max aldrig kunnat föreställa sig. En kväll när Max föräldrar bjudit hem Hunters familj på middag så tränger sig Hunter in i Max rum. Tyst, och på bara några minuter, går Max och Hunter från att vara barndomsvänner, till att vara offer och förövare. Övergreppet tvingar Max till ett stormigt ifrågasättande av hela sin identitet.